Hírek

Elérhetőségek

Sajtóközlemény - Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése Körösszakálon

Kedvezményezett neve: Körösszakál Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve, kódszáma: A Magyar Falu Program keretében „Óvodai Játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” című alprogram, MFP-OJF/2020

Projekt címe: Óvodai játszóudvar fejlesztése Körösszakálon.

Projekt azonosítószáma: 3088224324

A szerződött támogatás összege: 2 908 300 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Projekt forrásai: Miniszterelnökség és Magyar Államkincstár

Projekt befejezésének éve: 2021

 

Az Önkormányzat a Magyar Falu Program keretében a tulajdonában és fenntartásában lévő óvoda udvarára egy KRESZ tanpályát alakított ki. Emellett a megfelelő eszközök is beszerzésre kerültek. Az Önkormányzat a projekt megvalósításával azt a célt tűzte ki, hogy a vidéki élet jobbá, vonzóbbá váljon a családok számára.

 

A fejlesztés célja a településen élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődésének segítése, ezáltal a település népességmegtartó és népességnövelő erejének növelése, a fiatalok helyben maradásának elősegítése.   

 

Az óvoda állapota nagyban befolyásolja az ott élő kisgyermekes családok életminőségét.  A fejlesztéssel az óvodás korú gyermekek fejlesztési lehetőségei javulnak.

 

Az eszközbeszerzés keretein belül beszerzésre került 4 db Hauser Puma 12 gyermek kerékpár, emellett beszerzésre került még 2 szett Klein jelzőtábla, ami Kb 72-78 cm magas műanyagból készült.

Közvetett cél, hogy mérséklődjenek a kistelepülések hátrányai, javuljon azéletminőség, a közszolgáltatások elérhetősége javuljon, valamint az ifjúság vidékhez való kötődése erősödjön.

 

Megvalósulási hely: Körösszakál, Sas utca 1.